۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۴۶
پنجشنبه ۰۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
کد خبر: ۶۵۴۵۹

روزی هزار افغانی تازه به اضافه ۵ هزارتای قبلی! | این فقط آمار مهاجران قانونی است + فیلم

روزی هزار افغانی تازه به اضافه ۵ هزارتای قبلی! | این فقط آمار مهاجران قانونی است + فیلم
وعده مقامات دولت طالبان به افغانستانی‌ها برای افزایش چاپ گذرنامه تا هزار جلد در روز، به این معنی است که به احتمال نزدیک به یقین، تعداد افغانستانی‌های منتظر در صف‌های مهاجرت آن‌قدر زیاد است که مطالبه چاپ گذرنامه در این کشور به دغدغه‌ مردم و مقامات تبدیل شده است. با استناد به گزارش‌ها و آمارهای سازمان‌های داخلی و خارجی، می‌توان نتیجه گرفت که حدود ۷۰۰ جلد از این گذرنامه‌ها برای ورود رسمی به ایران مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

مولانا « نوراحمد اسلام جار» والی ولایت هرات افغانستان در هفته‌ای که گذشت، در یک «مژده» به هراتی‌ها گفت: «به هراتیان عزیز مژده می‌دهم که مشکل کمبود پاسپورت در هفته جاری به صورت اصولی حل می‌شود. ما کوشش می کنیم از روز دوشنبه روزانه حداقل ۱۰۰۰ جلد [پاسپورت] توزیع شود». این خبر در رسانه‌های فارسی‌زبان مشکوت ماند اما بررسی دقیق آن، از یک خبر مهم‌تر حکایت می‌کند: میزان درخواست مهاجرت در افغانستان، از تعداد پاسپورت‌های موجود پیشی گرفته است!

 

 

هشدار! تکه‌های پازل را کنار هم بچینید!

 

به گزارش IOM، سازمان بین‌المللی مهاجرت، در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی، ۳ میلیون و ۶۰۰هزار نفر از مردم افغانستان به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند. ایران، با پذیرش ۷۰درصد این مهاجران در صدر لیست و پاکستان با پذیرش ۱۸ درصد و ترکیه و اروپا با پذیرش ۱۱ درصد از پناهجویان افغانی، به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم پذیرش مهاجران افغانستان قرار گرفته‌اند. طبق همین گزارش، در سال‌ها ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، حدود ۲ میلیون و ۵۰۰هزار اتباع افغانی وارد ایران شده‌اند. به عبارت دیگر، در طول این دو سال، روزانه ۳ میلیون و ۵۰۰هزار مهاجر افغان از مرزهای رسمی به ایران آمده‌اند.

 

گزارش این سازمان بین‌المللی اما با آمار رسمی مقامات کشور اختلاف دارد. فروردین‌ماه سال گذشته، «جواد هدایتی»، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری گفته بود که بعد از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، روزانه ۵ هزار نفر افغانی از مرزهای رسمی وارد کشور می‌شوند. «حشمت‌الله فلاحت‌پیشه»، نماینده سابق مجلس نیز در گفت‌وگویی با روزنامه اینترنتی فراز گفته بود «روزانه ۱۰هزار نفر به تعداد مهاجران در ایران اضافه می‌شود». این اظهارات، تکه‌هایی از یک پازلند که با کنار هم چیدن‌شان می‌توان به عمق فاجعه مدیریت بحران مهاجرپذیری در کشور پی برد. مقایسه همین دو آمار در بالا، نشان می‌دهد که تعداد مهاجرانی که از مسیرهای قاچاق و مرزهای غیررسمی به کشور می‌آیند، حدودا هم‌اندازه با تعداد مهاجران رسمی است.

 

از ترس مرگ، به تب راضی شدیم؟

 

«مژده» والی هرات به هراتی‌ها در کنار همین تعداد و ارقام است که معنایی تازه به خود می‌گیرد. صدور روزانه هزار جلد گذرنامه تازه برای مهاجران افغانستان که طبق گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، ۷۰ درصدشان در صف ورود به ایرانند اتفاقی خوش و شیرین برای بی‌تابان افغانی و زنگ خطری دیگر برای مردم، مقامات و نظام حکمرانی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در ایران است. البته ورود روزانه ۵هزار مهاجر غیرقانونی به کشور که فاقد مدارک هویتی و شناسایی‌اند، به قدری دلهره‌آور است که می‌توان صدور روزانه ۱۰۰۰ پاسپورت برای «مهاجرت قانونی» را فعلا به فال نیک گرفت.

 

البته باز گذاشتن بی‌حساب و کتاب مرزهای شرقی برای ورود مهاجران قانونی نیز مخاطراتی دارد که به سادگی نباید از آن عبور کرد. بنا به روایات معتبر، در خوشبینانه‌ترین حالت از هر ۵ نفر جمعیت افغانستان، یک نفر در ایران حضور دارد. به عبارت دیگر، به از هر ۸ شهروند ایرانی یک مهاجر افغان در کشورمان زندگی می‌کند. علاوه بر این‌ها، گزارش‌هایی مبنی بر افزایش ۲۴۰درصدی موالید افغانستانی در کشور نیز به تازگی در مطبوعات منتشر شده که زنگ خطر تغییر زودهنگام ترکیب جمعیتی در ایران را به صدا در می‌آورد.

 

وعده مقامات دولت طالبان به افغانستانی‌ها برای افزایش چاپ گذرنامه تا هزار جلد در روز، به این معنی است که به احتمال نزدیک به یقین، تعداد افغانستانی‌های منتظر در صف‌های مهاجرت آن‌قدر زیاد است که مطالبه چاپ گذرنامه در این کشور به دغدغه‌ مردم و مقامات تبدیل شده است. با استناد به گزارش‌ها و آمارهای سازمان‌های داخلی و خارجی، می‌توان نتیجه گرفت که حدود ۷۰۰ جلد از این گذرنامه‌ها برای ورود رسمی به ایران مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

ارسال نظر
captcha
نظرات بینندگان
محمد
-
پنجشنبه ۰۲ شهريور ۱۴۰۲
0
سالهاست که دلسوزان از آینده ایران، ایرانی خالی از نخبگان علمی وسیاسی می گویند وهشدار می دهند.سالهاست از مهاجرت بی رویه افغانها هشدار می دهند.آن پذیرش وحشتناک مهاجرینی بیسواد وبی توشه که اینک به ۹ملیون نفر رسیده و مشکلات فرهنگی و امنیتی به بار اورده به ایرانیان چنین القا می کند که انچه برای مسولین اهمیت ندارد ایرانی است که ریشه در این خاک دارد.در سالهای آتی مردم وحتا حکومت خواهند فهمید چه اشتباه بزرگی کرده که مرزها را به این سادگی بازگذاشته تا دیگر آن کارگر ایرانی هم امنیت شغلی نداشته باشد وبا فشار جمعیتی مهاجرین بیگانه ناخواسته روند مهاجرت ایرانیان شدت یافته و آنان که اصالت خود را در هجوم بیگانگان از دست رفته می بینند برای همیشه از این ملک بیگانه پرست خواهندرفت...آن ایرانی به عینه می بیند که خاطراتش وفرهنگش با آمدن افرادی که کوچکترین حس وتعلق خاطری به ان ندارند نابود می شود مانند شهرهای شرقی..آیا تازگی به کرمان ویزد رفته اید.۹۰درصدخانه های زیبای قدیمی به اشغال کسانی در آمده که به شکل دسته جمعی وگاه ده بیست نفری در هرخانه زندگی می کنندوشوربختانه بافت جمعیتی و سنتی کرمان ویزد رفته رفته تغییرشکل داده وعاری از هویت اصلی که حتا بنای این خانه ها هم به دلیل عدم دلسوزی این مستاجرین بیگانه روبه نابودی است.در کوچه ها که میروی پوسته ای از آن زیبایی معماری قدیمی را شاهد هستی اما به درون خانه ها که بروی خرابه هایی می بینی که روزگاری مامن انسانهای بزرگ بوده اند.خرابه هایی که روبه ویرانی کامل است.لطفا بعد از این یکسری فوری انگ نژاد پرستی نزنند که گودرز را با شقیقه نسبتی نیست!
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی